Er zijn nog mensen die er van uit gaan dat het risicovol is om naar 'the could' te verhuizen. Meestal is dit meer een gevoel dan een logisch oordeel. Het loslaten van controle kan moeilijk zijn, zeker als dit betekent dat je kritische bedrijfsinformatie en processes toevertrouwt aan een entiteit buiten je bedrijf.

Maar als je er over nadenkt verkleint het verhuizen daar 'the could' juist risico's. Het betekent een betrouwbaarder, goedkoper en flexibeler systeem.

Betrouwbaarder omdat je systemen gehost worden op de modernste apperatuur, met de garantie van een minimale uptime van 99,5% uptime. Kan je locale systeembeheerder zo'n garantie geven op je eigen server?

Goedkoper onder andere omdat je die systeembeheerder eigenlijk niet meer nodig hebt. Je deelt hardware, wat betekent dat je niet meer hoeft te betalen voor je eigen hardware en infrastructuur en de mensen die het aan de praat houden. 

Flexibler omdat je makkelijk het systeem kan op- of neerschalen. Even geen capaciteit nodig? Schaal het even naar een lager pitje voor een paar maanden. Groot project binnengehaald? Schaal het tijdelijk op. 

De bottom line: betaal alleen voor wat je nodig hebt, wanneer je het nodig hebt.